fredag 23 mars 2012

Äntligen fredag! och lön, men jag blev så förbannad!!

http://youtu.be/eiLV3nX0uO4


Kolla in länken och lyssna. En av de för tidigt bortgågna genierna. Humor o drag utlovas!!!

Men roligare blir det inte ikväll.
Usch smolk i bägaren så här på fredagskvällen.

Jag är sååå arg!!!!!!!!!!!
På nyheterna berättar de att Margaritha, som är blind och förlamad, blir av med sin assistans.
Värsta hatobjektet f-kassan tar ifrån henne hjälp som hon behöver. De svamlar ursäkter som vanligt.

Vart är vi på väg egentligen?  Vad håller vi på med?

Jag har sen en längre tid funderat på en sak. För några år sen var det en vanlig syn att vårdare var ute o gick med väldigt grovt handikappade personer. Personer som föddes med väldigt grava skador, och som ligger som i en spasm i en stol. Som ej kan kommunicera alls. Som bara säger uh ellaer agh..
Personer som det byggdes Upplevelserum till. Där de fick uppleva olika typer av stimulans, av hörsel känsel och smak mm.

Det skrevs om olika aktiviteter som ordnades för dem. Nu är det så tyst om dem.

Vad har hänt? Är de avlivade? De kan ju knappast krävas på en arbetsinsats. Och kostar bara pengar.
Är de avlivade i smyg?

Jag menar, är vi nu inne i steg två, att få de med funktionsnedsättningar som kräver viss hjälp, men som kan uttrycka en önskan, en vilja till ett värdigt liv att självdö? För att de kostar för mycket, för att de inte bidrar?

Är man till jorden kommen så kan man väl få leva ett värdigt liv? I Sverige???

Ingen har bett om att födas, men är man här, så måste man få leva.

Nu ska jag vara grov. Hade någon sagt till mig att mitt barn kommer att födas som ett paket, kommer aldrig att kunna prata eller bidra till något. Mitt barn kommer bli ett paket, som kräver 24 h assistans. Mitt barn kommer inte att klara sig utan detta, och kanske leva 10 år. Kanske med smärtor och svårigheter.
Då hade jag valt att göra abort faktiskt.

Men, ibland händer saker vid förlossningen, saker blir inte som man hoppats.
Är det då rätt att avliva missfostret, det skadade barnet?
Jag kan inte svara på det,  jag är nog den som skulle känt att finns det liv finns det hopp.

Är man född så måste man få ett liv!

Mararitha har levt ett ok liv tror jag, även som förlamad. Nu förlorade hon helt synen och blev blind i somras. Hon behöver hjälp.
Som hon sa- hon vill kunna komma upp på morgonen, äta frukost, klä sig o känna sig som en människa.
Är det på något sätt för mycket begärt, i dagen samhälle?Jag är så jävla upprörd!

Jag menar inte att uppröra någon som är drabbad av olycka, jag kanske uttrycker mig fel. Jag måste få säga detta bara.

1 kommentar:

 1. Nej...rätten att välja vilka som skall få leva eller inte tycker jag är fel, vi är alla lika mycket värda oavsett hur vi ser ur, om vi är sjuka eller friska etc etc.


  Personligen tycker jag att vi i dagens samhället så lastar vi ansvaret på samhället till för stor del...vi kräver, vi skall ha , det är en vår rättighet etc vart går gränsen för vårt eget ansvar.

  Dessa rättigheter innebär oftast kostnader för samhället vilket tyvärr får sådana här följder...att de som behöver inte får

  När samhället betalar så är det...du och jag och alla andra som betalar
  Ex.
  Idioter som ger fan i att betala räkningar och söker skuldsanering vem fan är det som får betala det...jo det är bla du, jag samt alla andra och jag har tamej fan inte lust att betala andras skulder .

  Om inte så mycket idiotiska rättigheter funnits i Sverige så skulle de sjuka och behövande få det mycket bättre och jag önskar hellre att sådana som Margaritha får hjälp en jag hjälper samhällsparasiter nu är det tyvärr så att dessa idioter + fler tycker att vi skall betala och pengarna räcker inte till allt ...tyvärr drabbar det Margarith .

  Jag hoppas det ordnar sig för Margaritha.

  Nu kan jag ha svamlat ihop det här...det är svårt att skriva när man endast ser någon rad i taget, sammanhanget försvinner lätt. Om jag skrivit något du tycker är tokigt hör av dig så får jag försöka förklara, det är lätt att missförstås i kommentarer.

  Ha en fin lördag
  Kram Susanne

  Ps att jag kallar kallar ovanstående för idioter beror på att jag vet en person som sökte skuldsanering, jobbade halvtid/deltid under denna tid, fick ju ändå bara ut existensminimum, idag jobbar denna person heltid och talar om att det är så roligt att shoppa...tacka fan för det, skulle oxå tycka det var kul att shoppa om andra betalt mina skulder. DRAR INTE ALLA ÖVER EN KAM Ds

  SvaraRadera

Tack, en liten rad från dig gör mig glad!