torsdag 5 januari 2012

Mitt favoritporslin

Den här servisen är min absoluta favorit.


Modellen heter Gustavsbergs Blommor och det var Stig Lindbergs första dekor för Gustavsberg. Den tillverkades mellan åren 1941-1951.Jag har det mesta utav denna servis, men har alltid ögonen öppna för att hitta nya delar. Det mesta har jag köpt via Tradera men en o annan del har jag hittat i antikaffärer också.


Kryddburkarna köpte jag alla 12 av en kille på Tradera. Han hade verkligen packat dem bra, alla tolv var hela. Som ni ser så är locket till Havregryn utan knopp, men det är det enda felet på dessa. Salt och mjölskäppan köpte jag separat.

Det hela började när jag som 15-åring jobbade på Konditori Krönet på Götgatan. Jag fick av föreståndarinnan denna fina, som låg undanstoppad i källaren:


Krukan heter Planta, och är formgiven av Wilhelm Kåge. Jag har sett den utan dekor, terrakottafärgad rakt upp och ned. Den är jättefin, men min, den slår allt.
Jag har alltid älskat denna kruka!

Trevlig trettondagsafton!


3 kommentarer:

 1. Kjære Mariett. Ditt servise er bare nydelig! Og for en imponerende samling du har. Det kan jeg forstå at du er stolt av. Det ser landlig og romantisk ut:) Takk for at du deler disse bilder av ditt flotte servise med oss:) Gøy å se:) Håper du får en strålende helg! Kos deg:) Klem Ellen.

  SvaraRadera
 2. Önskar dig en trevlig helg.

  Kram Susanne

  Ps vacker och fin servis Ds

  SvaraRadera
 3. Hej Marie !
  Såg din servis och vill visa dig mina favoriter.
  Gå in under etiketter på pilprodukter så får du se
  en kopp som heter Eva från rörstrand.Har haft dom i
  30 år efter att jag ropat in dom på auktion .Sen har jag inte sett
  några nånstans sen dess.
  Trevligt med nya bloggar att följa.Lena

  SvaraRadera

Tack, en liten rad från dig gör mig glad!