söndag 1 januari 2012

God fortsättningÅrets första dag! Det var ljust och fint på förmiddagen men det blev snabbt ganska grått. Men en nyårspromenad måste man ju ta tycker jag!

Det var väldigt skräpigt ute, folk har liksom ingen hyfs längre. Rester av smällare o fyrvererier får man kanske stå ut med, men resten!
Där var plastpåsar och förpackningar av olika slag. Ölburkar och Champagneflaskor. Krossade glasflaskor o jag vet inte allt. Varför måste man droppa en flaska där man står, varför kan man inte bära den hem???
Tänk vilka skador det kan bli på stackars oskyldiga djur som trampar i det.

Sådärja, då fick jag gnälla också lite på årets första dag. Så har jag det gjort.

När jag gick där och såg allt skräp så fick jag en idé. Ni vet de större raketerna har ju en avfyrningspinne, som är ganska bra i storlek. 60-70 cm drygt och rätt kraftiga. Såna plockade jag ett knippe, de kommer till användning som växtstöd!
Bra idé va? Återvinning är bra.

Sen köpte jag årets första tulpaner på Ica. De står och drar sig just nu. Jag köpte vita tulpaner och till dem kommer jag vilja ha något silvrigt. Vi får se vad jag hittar på.

Helande händer

Jag ska försöka att göra något varje dag, som innebär en förbättring. En liten gest emot mig eller annan människa, något annat levande eller för vår miljö.
Jag ska försöka ha det i åtanke varje dag!

Ha det gott!

5 kommentarer:

 1. Önskar dig ett riktigt gott 2012//Britt

  SvaraRadera
 2. Jo det där med tomma flaskor kan göra mej galen oxå. Konstigt att det är lätt att bära med sej en full flaska som väger lite mer men när den är tom o mycket lättare så släpper man den bara. Jag funderar på om dessa skräpiga människor tror att tomma förpackningar blir osynliga. Här hemma har jag testat nån gång att se hur länge gubbens tomflaskor kan stå vid teven. Men asså, när det gått en halv vecka blir jag ju knäpp. Jag tror inte han ser den helt enkelt.
  Smart att leta växtstöd när man är på promenadad.
  Ha det gott!! /Knatten

  SvaraRadera
 3. Låter som en god idé...

  God fortsättning och stor kram till dig

  SvaraRadera
 4. God fortsättning till dig också!
  Vilken fantastisk idé att göra något possitivt som gör skillnad för något eller någon varje dag!!!
  Jag hänger på.....En förbättring om dagen!!!!!
  Härlig utmaning!!!

  SvaraRadera
 5. Smart idé, för såna pinnar har man jag alltid för få!
  Annars håller jag med dig. Förr bodde vi i Stockholmn, i Örby, Älvsjö rättare sagt. Precis på andra sidan den stora Huddingevägen utanför Stockholmsmässan. Det var en stor äng mellan oss och vägen, så dit gick hela villaområdets innevånare och gäster för man såg så bra - och fy sjutton vad det såg ut dagen efter. Och det var vi som bodde vid ängen som fick ta rätt på all skit. Det var pinnar och avfyrningsramper och lådor och flaskor.....
  GOD FORTSÄTTNING
  Susie

  SvaraRadera

Tack, en liten rad från dig gör mig glad!