söndag 5 februari 2012

En helg till ände

Hej alla
Jag som trodde jag skulle ha tid till att blogga! Hela helgen har jag varit sysslesatt med annat, folk som hälsat på och oväntade åtaganden. Men nu har jag satt mig här i alla fall.
Vad tyckte ni om melodifestivalen?
Ingen av de som gick direkt till Globen var ju Schlager, men jag gillade dem!
Jag tycker det är uppfriskande med lite nya grepp om just schlager, meningen är ju att det blir en låt som man minns refrängen på! Det behöver nödvändigtvis inte låta exakt som det alltid gjort.

I mitt förra inlägg visade jag ju försändelser som jag fått hem:

Underbart paket

Det här är ett paket jag beställt från, ja det ser ni ju! Nelya och hennes fina shop Lavendeldockor.
Men när jag hämtade det, och så hur fint det var paketerat, så kändes det som en present!!!
Jag beställde två artiklar, som jag längtat efter sen i höstas, Nu, efter jul o januari-plågor var det dags att beställa. Det gick jättesnabbt och Nelya är verkligen jätteproffsig i kundvård. Jag fick en lite present i paketet också. Supertack Nelya, och mina allra varmaste rekommendationer!
(nyfiken på vad jag köpte? Ett armband med fina berlocker o ur, samt en jättefin inomhustermometer)

Sen fick jag post av min käraste Ellen, hon som vann min första utlottning. Vi skulle göra ett växtbyte, hon fick knölar av min Hjärtan på tråd. Samt lite sånt som jag tycker passar henne. Hon svarade med världens fröpaket!!!
Och jag blev så glad, fröer som en annan bekant person drivit upp och skördat, det blir speciellt!

Så idag har jag sått lite av dessa fröer, jag ska så mer så fort såjorden kommer till affären. Nu har jag sått i Root-riot bara.
Pojken är med på ett hörn såklart!


Jag har stympat Pelargonerna , och satt moderplantorna som sen ska ut, i en speciell låda, och skott har jag satt i glas.
Så nu finns bättre plats i köksfönstret för sålådor. Ytterkrukorna på tork:

Diskade ytterkrukor

En liten kille som börjar bli stor, Jag fick ju fyra 1 cm yngel av min jobbarkompis, skulle vara Koi. Tre dog vartefter men nu efter ett halvår, har jag kvar denna.


Det är en guldfisk, och den blir bra mkt större än de jag tidigare köpt till dammen.

Så om de som finns i dammen överlever, 5 st + ett yngel, så kommer de möta denna kompis i vår:


Det ska bli kul att se skillnaden, på mitt eget yngel, och denne filur, de är ju födda ungefär samtidigt. Men mitt yngel är ju ute i dvala i kylan nu. Om den lever.

Jag har lagt upp en ny flik, Bloppis. Där finns bilder liknande de jag lottar ut på Kavalkaden, till försäljning till bra pris. Nu är det bar en vecka kvar på utlottningen, kom o var med!!

Ha en fortsatt skön kväll!

Jag kollar Så ska det låta, gillar Calle Christiansson som tusan.

Kram på er
Marie

4 kommentarer:

 1. Melodifestivalen är inte min grej, har ingen susning om hur låtarna låt, vem som var med etc.

  Det här låter spännande ...vad är Root-riot, vad är det?
  Lika spännande är...hur fulingen får du fiskarna att överleva i dammen? Provade med koi i dammen här, det resulterade i att fiskmåsarna blev mätta och belåtna.

  Ha en fin vecka
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 2. Hei kjære Marie. Så gøy at du ble glad over frøpakken:) Håper du får god spiring! Hvis det er noen frø du lurer på hvordan skal sås, så må du bare spørre meg:) Det er kommet noen små blader på knollene jeg fikk av deg:) Veldig gøy! Tusen takk for din gratulasjons hilsen:) Ønsker deg en god uke. Klem Ellen.

  SvaraRadera
 3. Hej Marie,
  Du har värmt mitt hjärta med dina fina och snälla ord om mig och min butik! De är guldvädra!
  Önskar dig en fortsatt fin vecka!
  Kram kram
  Nelya

  SvaraRadera
 4. Koi-fiskar kan ju vara lite knepiga att få att överleva till att börjas med, men sen.....
  Har en väninna i Stockholm i koi-föreningens styrelse, samt en vän här. Han är en sån koi-fantast att han byggt en jättestor pool till fiskarna med ett enormt nergrävt reningshus. Man får inte bada i poolen (vilket är trist), men det gjorde vår gamla hund första gången vi var där. Hon ville kolla in fiskarna! Fiskarna var precis nyinsläppta och blev jätterädda - men Penny blev nog ännu räddare. Hon gillade inte att bada!! *fniss*

  SvaraRadera

Tack, en liten rad från dig gör mig glad!